Live event

Scaling Up EV Charging Hackathon

donderdag 16 mei 2024 / vrijdag 17 mei 2024

ElaadNL, Arnhem

🚀Wil jij de transitie van elektrisch vervoer versnellen? Dan is de Scaling Up EV Charging Hackathon 2024 jouw podium!

🌐 24 uur lang, vol innovatie voor de uitdagingen in laadinfrastructuur. Van het tekort aan menskracht tot technologische doorbraken, deze hackathon is jouw kans om het verschil te maken!

🔧 Waarom meedoen? 5000 euro voor het winnende team en een podium voor jou om echte impact te maken op een groenere toekomst. Werk samen met gelijkgestemden, ontmoet experts uit de industrie en laat zien wat je in huis hebt. De beste ideeën krijgen niet alleen erkenning, maar ook de kans om werkelijkheid te worden.

🚗 Wat kun je verwachten? Werk 24 uur in jouw team samen aan oplossingen in de thema’s People, Process of Technology. De boeiende sprekers, inspirerende werksessies en energieke activiteiten tillen jouw ideeën naar grote hoogten.

📅 En dat is niet alles! De teams met de beste ideeën krijgen de mogelijkheid om hun innovatie verder uit te werken samen met professionele organisaties.

⚡ Samen bouwen we aan een toekomst van grenzeloze elektrische mobiliteit!

 

Meld je snel hieronder aan, want vol is vol!
De deadline voor inschrijving is woensdag 8 mei om 17.00 uur.

Here you can find the information in English.

Praktische informatie

  • Wanneer: donderdag 16 en vrijdag 17 mei 2024
  • Waar: Testlab ElaadNL, Westervoortsedijk 73 in Arnhem
  • Tijd: start 9.30 uur op 16 mei en einde om 12.00 uur op 17 mei
  • Voor wie: voor alle geïnteresseerde studenten en werkenden die warmlopen voor de energietransitie en het versnellen daarvan
  • Deelname: meld je aan met jouw team van ca. 5 personen of individueel. Je wordt dan in een team geplaatst met 5 anderen. Er is plaats voor maximaal 15 teams
  • Deadline inschrijving: vrijdag 3 mei 2024
  • Kosten: gratis (catering en eventuele overnachting is inbegrepen; bij no show of afmelding na 3 mei wordt € 50,- in rekening gebracht)
  • Georganiseerd door: Mensen maken de Transitie, Charging Energy Hubs, HAN (Plug in & Play) en ElaadNL
  • Aanmelden: we vragen best veel aan je, maar we waarderen het als je het formulier zo compleet mogelijk invult. Bij aanmelding van een team: vul in het tekstveld de namen van je teamgenoten in
  • Here you can find the information in English.

Meld je nu aan!

Er is werk aan de winkel in drie thema’s:

People

Human Capital is essentieel voor het faciliteren van de groei van laadinfrastructuur. Het tekort aan mankracht is geen uniek probleem voor de laadinfra-sector. De Hackathon stimuleert de deelnemers om nieuwe creatieve ideeën te ontwikkelen om de belemmeringen wat betreft Human Capital binnen de laadinfra-sector op verschillende niveaus aan te pakken met als doel meer werk verzetten met minder mensen.

Process

Het inrichten van aansluitprocessen vraagt om zorgvuldigheid en een goede afstemming tussen de relevante partijen. Het garanderen van een gestroomlijnd en snel aansluitingsproces en het in stand houden van een goede laadinfrastructuur netwerk is een constante uitdaging. De Hackathon stimuleert deelnemers om na te denken over nieuwe en creatieve ideeën om het aansluitproces van laadinfrastructuur te versnellen.

Technology

Het technologische aspect van laadinfrastructuur is voortdurend in ontwikkeling. Een laadpaal is tegenwoordig meer dan een instrument om een elektrische auto of plug-in hybride auto op te laden. Ontwikkelingen zoals slim/netbewust laden en Vehicle To Everything hebben veel potentieel, maar brengen ook aanvullende aansluit-eisen met zich mee. De Hackathon daagt deelnemers uit om na te denken over nieuwe technologische oplossingen die de maximale haalbaarheid van laadinfrastructuur kunnen verhogen en verdere opschaling mogelijk kunnen maken.

In vijf werksessies, die begeleid zullen worden, op donderdag 16 mei en vrijdag 17 mei werk je met je team naar het eindresultaat: een projectplan met een productbeschrijving, een business case en een strategie voor de uitrol van de innovatie.

Meer informatie en video

Meer weten? Klik hier en bekijk de video.

Scaling Up Smart Charging Hackathon 16 & 17 mei 2024