Projecten

Geen project foto FlexPower Amsterdam

In deze proef worden elektrische auto’s automatisch vrijwel de hele dag op meer vermogen, dus sneller geladen dan normaal. Alleen in de piek (tussen 16.30 en 19.30 uur), als andere apparaten veel stroom vragen wordt juist op minder vermogen en langzamer geladen.

 INVADE (EU Horizon2020) INVADE (EU Horizon2020)

Het Horizon 2020 EU-project, INVADE (2017-2020), is één van de grootste Europese onderzoeks- en innovatieprojecten ooit op het gebied van Smart Grid, Charging & Storage. Dit Europese project onderzoekt in grootschalige pilots en volgens nieuwe business modellen een Cloud-based (=via internet...

Interflex (EU Horizon2020) Interflex (EU Horizon2020)

Als onderdeel van het Europese programma Horizon 2020 gaat ElaadNL samen met Enexis en TNO op het Eindhovense bedrijventerrein Strijp-S proeven uitvoeren met lokale opslag, elektrisch vervoer, slim laden en distributieautomatisering.

FlexPower FlexPower

Rijden in een elektrische auto heeft veel voordelen. Het is stil, zuinig en schoon. Maar het kan nog beter door het laden flexibel te maken.
Dit betekent laden op de momenten dat het grootste duurzame stroomaanbod uit zon en wind is. Uit die gedachte is het project FlexPower ontstaan.

Flexibele Laadtarieven Noord-Brabant Flexibele Laadtarieven Noord-Brabant

In deze proef kiezen deelnemers voor een laadabonnement waarmee ze laden tijdens daluren. Gebruikers krijgen daarbij een laadprofiel dat door de slimme laadpaal uitgevoerd wordt.

Smart Chain Smart Chain

De hele keten van het Smart Charging proces wordt getest: lokaal opgewekte stroom uit zon en wind, transformator, capaciteitsmanagement, laadpaal, auto en gebruiker. Dit alles real time en live te volgen op een interactief dashboard.

Local Load Balancing Local Load Balancing

Local Load Balancing (lokaal slim laden) is een vorm van Smart Charging die ervoor zorgt er dat de beschikbare hoeveelheid stroom slim verdeeld wordt tussen ladende auto’s.

Smart Charging en internationale protocollen Smart Charging en internationale protocollen

De internationale norm voor communicatie tussen elektrische auto en laadstation (ISO/IEC 15118) combineren we met het internationale protocol voor communicatie tussen laadstation en backoffice (OCPP).

Grensoverschrijdend Slim laden Grensoverschrijdend Slim laden

Elektrisch rijden en opladen in de grensregio is momenteel al goed mogelijk. Via e-clearing.net kan er worden geladen bij laadstations van verschillende aanbieders aan beide zijden van de grens.

Contact opnemen

Contactgegevens

Adres
ElaadNL
Utrechtseweg 310 Gebouw B42
6812 AR Arnhem

Telefoonnummer
Algemeen en aanvragen aansluiting
026-3120223

E-mail
info@elaad.nl