16 mei 2013

Schuifjes deel laadpalen worden aangepast

Een deel van de publieke laadpalen die stichting e-laad heeft geplaatst, is van fabrikant DBT. Bij deze palen worden de komende tijd de schuifjes aangepast die toegang tot het laadpunt verschaffen. Gebruikers zullen dit misschien opmerken maar hoeven het niet te melden.

De laadpalen van stichting e-laad van het merk DBT bevatten metalen schuifjes die omhoog geschoven moeten worden om toegang te krijgen tot de laadpunten. Deze schuifjes worden de komende weken, tijdens een preventieve inspectieronde, in de bovenste stand vergrendeld.

Deze kleine ingreep heeft een aantal voordelen:

  • Gebruiksvriendelijkheid verbetert: het is gebleken dat het gelijktijdig openen van het schuifje en het klepje dat op het stopcontact zit en het insteken van de stekker wat handigheid vergt.
  • Lager energieverbruik: de schuifjes worden normaal via een elektromagneet dichtgehouden als de paal niet in gebruik is. Dit kost een bescheiden hoeveelheid energie.
  • Storingen verminderen: onderdelen van een product kunnen stuk gaan of niet goed werken en zo storingen veroorzaken. Nu het schuifje wegvalt als onderdeel van de laadpaal, betekent dit een onderdeel minder dat een storing kan veroorzaken.

Gebruikers valt het misschien op dat het klepje na het onderhoud niet meer naar beneden komt. Zij hoeven dit dus niet als storing te melden. De schuifjes zijn geen noodzakelijk onderdeel van de laadpaal omdat het stopcontact zelf spanningsloos is als het niet wordt gebruikt en zodoende aanraakveilig is, net als bij de andere laadpalen.


SITUATIE VOOR

SITUATIE NA