Data-analyse & Outlooks

Onderzoek als basis voor goede adviezen

ElaadNL ondersteunt het gebruik van data-analyse om een soepele overgang naar groene mobiliteit mogelijk te maken. ElaadNL gebruikt data-analyse om haar primaire doel te bereiken, namelijk het faciliteren en ondersteunen van de stakeholders en initiatieven. Data-analyse geeft inzicht in de huidige en toekomstige ontwikkelingen op het snijvlak van energie- en elektrische mobiliteitssystemen.

Onze insteek is om samen met de netbeheerders en onderzoeksinstituten onderzoek te doen. De data-analyses richten zich op het laadgedrag van elektrische voertuigen, de laadinfrastructuur en de impact op het Nederlandse energiesysteem. De activiteiten zijn gegroepeerd in twee categorieƫn: Projecten en Wetenschappelijk onderzoek.

Projecten

Er zijn veel projecten binnen ElaadNL waar data-analyse een cruciale rol speelt. Data worden gemeten, verzameld, opgeslagen, geanalyseerd en gevisualiseerd om het inzicht en de tooling te bieden die netbeheerders nodig hebben om een toekomstbestendig elektriciteitsnet te creƫren en van Smart Charging de nieuwe standaard te maken.

Daarnaast verzorgen we periodiek een ElaadNL Outlook waarin we de belangrijkste ontwikkelingen in de wereld van elektrisch rijden en (Smart) charging samenvatten. Een overzicht van alle historische trendmonitors vindt u hieronder.

Wetenschappelijk onderzoek

Naast projectondersteuning houden onze data-analisten zich bezig met wetenschappelijk onderzoek. Ons onderzoek is gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en gepresenteerd op verschillende conferenties over de hele wereld. Hieronder vindt u een lijst van wetenschappelijke publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en congrestijdschriften. Meer informatie over de publicaties en hoe ze bijdragen aan onze missie vind je hier.

Academische partnerships

Om ons onderzoek goed uit te voeren, werken we samen met vooraanstaande instituten over de hele wereld. Dat doen we in verschillende onderzoeksprojecten, maar ook als lid van de EV Policy Council.