23 mei 2024

Scaling Up EV Charging – De winnende teams!

Afgelopen donderdag en vrijdag (16 en 17 mei) vond de ‘Scaling Up EV Charging’ Hackathon plaats. 11 teams uit verschillende sectoren en met een hele diverse samenstelling bogen zich over de uitdagingen waarmee de laadinfrastructuur de komende jaren te maken gaat krijgen.

Drie teams kwam met de beste concepten. Hieronder stellen we ze voor.

 

Technology

In de categorie ‘Technology’ kunnen we team All-fun feliciteren. Zij hebben een concept om sneller slimme laadtechnieken (zoals V2Vin te zetten en hiermee exploitanten van laadpalen te helpen met het implementeren van Smart Charging. Dit zal de opschaling van laadinfrastructuur in de komende jaren kunnen versnellen.

Het team: Sagar Patel, Laurence Bruggink, Jasper van der Veen en
Mark van Eijk!

Commentaar van de jury:

Een gedegen voorstel voor wijkaanpak om op een creatieve manier netcongestie aan te pakken, Vehicle-2-Vehicle-charging met doelgerichte prikkels . De business case kan nog wat verbeteren. Het team begon de pitch wat verlegen, maar gebruikte humor en plaatjes. Luisterde goed naar de vragen en had scherpe antwoorden.

Proces

Het team Griddylock was het kleinste team van de Hackathon, maar wist met veel creativiteit en inventiviteit de prijs binnen te slepen in het thema ‘ Proces’. Zij leggen in hun concept de nadruk op het samenwerken tussen de verschillende actoren en stakeholders die toe moeten werken naar een stevige vertrouwensband.

Het team: Reyza Natawidjaja en Tamirat Semu Yihune.

Commentaar van de jury:

Kleine investering; groot voordeel. Dit team had de belangrijkste stakeholders scherp in de gaten. Daarbij hadden ze een duidelijke probleemstelling en een duidelijke oplossing, snel te implementeren en kan op korte termijn resultaat behalen. Het laat zien dat we veel beter en efficiënter kunnen werken als we meer vertrouwen hebben in elkaar en in technologie. Goede pitch, waarin het probleem en de oplossing duidelijk, begrijpbaar en met passie werd neergezet.

People

Charge Champions wil meer vrouwen bereiken voor een baan in de elektrotechnische sector en heeft daarvoor een aansprekend plan ontwikkeld.

Het team ‘Charge Champions’ bestaat uit Mats Koster, Alexandre Facon, Madeleine ter Maat, Hananja Grasmeijer en Chloé van Kesteren.

Commentaar van de jury:

De E-power woman! Een goed concept om een doelgroep aan te spreken à la Heel Holland bakt of Kamp van Koningsbrugge. Het team gaf een goede pitch en luisterde goed naar de vragen.

Foto’s