11 augustus 2022

Elektrisch laden voor de logistiek: hoeveel, wat, waar en hoe?

Ga op 27 september of 6 oktober in gesprek met netbeheerders, overheden en collega’s uit het bedrijfsleven over de uitdagingen en kansen rond laadinfrastructuur.

Hoe zorg ik ervoor dat ik de komende jaren voldoende laadvoorzieningen op mijn vestigingen heb gerealiseerd? Welke eerste stappen moet ik zetten om te komen tot laadinfrastructuur? Welke oplossingen zijn er als het net vol raakt? Wat kost de realisatie van laadinfrastructuur? Dit zijn vragen waar ondernemers mee komen als zij stappen willen zetten in het elektrificeren van het wagenpark.

In vervolg op de drie eerdere regiobijeenkomsten over dit onderwerp, organiseren evofenedex, TLN, ElaadNL, NAL en Connekt na de zomer nogmaals twee bijeenkomsten.

In het Klimaatakkoord staat dat er vanaf 2025 in 30 tot-40 Nederlandse steden zero-emissiezones zijn. Voor de zero-emissie (ZE) bevoorrading van deze steden zijn duizenden ZE vracht- en bestelauto’s nodig. Om deze voertuigen succesvol in te kunnen zetten, is een laadnetwerk voor logistiek laden een belangrijke voorwaarde. Zowel openbare laders als op privaat terrein. Daarom willen we graag met jou in gesprek over de uitdagingen die je nu al hebt en in de toekomst voorziet.

In de bijeenkomst geven we je handige tools en tips mee hoe je de transitie naar elektrisch transport tot een succes kan maken. Met regionale overheden, netbeheerders en collega’s uit het bedrijfsleven kan je in gesprek gaan over de uitdagingen die je voor je ziet. Dus kom langs, deel ervaringen en ga in gesprek. Het kan ons helpen om op tijd klaar te zijn en probleemloos de steden te blijven bevoorraden.

Voor wie?

Deze bijeenkomst is van belang voor bedrijven met een eigen wagenpark, verladers, beheerders van bedrijfsterreinen, logistiek vastgoed en (de)centrale overheden. Uiteraard zullen ook de netbeheerders aanwezig zijn. We hebben elkaar de komende jaren hard nodig om de ambitieuze zero-emissie doelstellingen waar te maken!

Programma

De opzet van deze bijeenkomsten is gelijk. Concrete invulling, o.a. paneldeelname, wordt verzorgd door lokale bedrijven, netbeheerders en overheden.

  • 13.00-13.30 inloop
  • 13.30-13.40 Welkom en opening
  • 13.40-14.00 Welke brede opgave is er en wat doet de NAL? Inclusief concreet voorbeeld Outlook bedrijventerreinen en/of Handleiding depot laden – Robert van den Hoed, voorzitter werkgroep logistiek Nationale Agenda Laadinfrastructuur
  • 14.00-14.25 Voorstellen panelleden
  • 14.25 -15.25 Interactieve paneldiscussie
  • 15.25- 15.40 Wrap up door dagvoorzitter
  • 15.40-17.00 bezoek info-statafels / borrel

Aanmelden

Partners