9 februari 2023

28 - 30 maart: Global EV Charging Test - V2X editie!

Op 28, 29 en 30 maart organiseert ElaadNL, samen met de Open Charge Alliance, de Global EV Charging Test – V2X-editie. Dit evenement zal op 28 maart een symposium bevatten met toonaangevende experts op het gebied van vehicle-to-grid en een on-site en online Plugfest voor OCPP 2.0.1 & 1.6 op 29 en 30 maart.

Onderdeel van het Plugfest is de mogelijkheid om OCPP-implementaties te testen met andere ontwikkelaars van over de hele wereld.

Deelnemers kunnen ook hun netwerk verbreden en ideeën en innovaties uitwisselen met vooraanstaande experts op het gebied van OCPP en V2X. Tijdens het evenement kunt u ook deelnemen aan interessante seminars en live demonstraties.

Vul dit formulier in om u te registreren.

Tijdens het evenement zijn er onder andere rondleidingen door het Testlab met onder andere aandacht voor:

  • Alle soorten elektrische voertuigen, van auto’s en bestelwagens tot vrachtwagens en motorfietsen
  • AC-laders
  • DC-laders
  • Communicatie controllers
  • OCPP-testtools

De Global EV Charging Test – V2X editie 2023 wordt gehouden in het ElaadNL Testlab in Arnhem. Vroegtijdige inschrijving is mogelijk, laat uw gegevens achter in het onderstaande formulier.

Nu aanmelden

Gebruik dit formulier om u aan te melden als waarnemer, tester of als u het symposium wilt bezoeken.

Nu aanmelden

De V2X-editie

ElaadNL werkt aan een uitgebreid handleiding over het implementeren van V2X. Dit symposium is een belangrijke stap richting de toekomst van het laden van elektrische voertuigen als geïntegreerd onderdeel van het energiesysteem.

De dagen zullen presentaties, lezingen en workshops bevatten met betrekking tot belangrijke thema’s voor de implementatie van V2X:

Projecten – Wat doet Nederland?

In Nederland worden verschillende V2X-projecten uitgevoerd en de resultaten zijn veelbelovend. We delen onze observaties met betrekking tot het SCALE-project, We Drive Solar, V2G-ready auto’s en verschillende andere projecten en tests die we hebben uitgevoerd.

Technologie – Het hoe en wat van hardware

Welke technologie hebben we nodig en hoe implementeren we die? Hoe kunnen we een slim ecosysteem creëren voor onze elektrische voertuigen die data en energie kunnen verzenden en ontvangen.

Communicatie – Apparaten praten met apparaten

V2X vereist slimme apparaten die met elkaar kunnen communiceren en dezelfde taal spreken. Welke routes moet de meest optimale vorm van communicatie volgen en wat hebben we nodig van protocollen?

Organisatie – Wie beheert wat?

Bij V2X zijn veel actoren betrokken: EV-rijders, CSO, DSO, Backoffice, aggregators, OEM, gemeenten etc. Al deze stakeholders kunnen verschillende belangen en doelen hebben. We moeten een systeem opzetten waarin slimme combinaties, regels en controles ervoor zorgen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen.

Wetgeving – Slimme regels voor bi-directioneel laden

Binnen dit thema gaan we in op de huidige contracten, wet- en regelgeving en welke keuzes er gemaakt moeten worden om V2X massaal te implementeren. Waar ontmoeten markt en gemeente elkaar? Wie heeft flexibiliteit nodig en wie kan het leveren?

De volgorde van de verschillende sessies kan veranderen. Deel alstublieft uw ideeën en gedachten. Binnenkort komt er een tijdschema beschikbaar.