22 november 2022

14 December: Slimme laadpleinen – de proeftuinen voorbij

Woensdag 14 december 2022 van 13.30 – 16.30, inloop vanaf 13.00 uur, aansluitend een borrel.
Locatie: Slot Zeist, Zinzendorflaan 1 Zeist

De ambitie van de Nederlandse regering is dat in 2030 alle nieuw verkochte auto’s emissieloos zijn. Dit gaat gepaard met een behoefte aan 1,7 miljoen oplaadpunten. Een van de manieren om deze laadbehoefte snel en efficiënt te realiseren is het aanleggen van laadpleinen. In de Proeftuin Slimme Laadpleinen hebben we de afgelopen twee jaar op 46 laadpleinen in 19 gemeenten verschillen technieken en toepassingen getest.

In dat kader organiseert het Nationaal Kennisplatform Laadinfrastructuur (NKL)  op 14 december de bijeenkomst: Slimme Laadpleinen – De Proeftuinen voorbij!

In samenwerking met onder andere ElaadNL komen de volgende onderwerpen aan de orde:
• De ervaringen met slimme laadtechnieken
• Data, monitoring en inzet van AI op slimme laadpleinen
• Hoe slimme pleinen ingezet kunnen worden in het bredere energiesysteem
• Waar en wanneer laadpleinen het beste geplaatst kunnen worden

Staatssecretaris Heijnen zal het event openen. Hierbij zal ze ingaan op de ambities vanuit het Rijk en de toenemende urgentie van het uitrollen van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer.

Het event vindt plaats in Slot Zeist (Zinzendorflaan 1, Zeist), naast het grootste laadplein uit de proeftuin met maar liefst 40 laadpunten! Leuke gelegenheid deze parel zelf te komen bezoeken. Ook geven we tijdens het event meer informatie over de technisch achtergrond van dit plein.

Op de website van het NKL vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden voor dit evenement.

Info & Aanmelden