27 oktober 2020

Succesvolle tests Polestar 2 op testlab ElaadNL

Onlangs is de nieuwe Polestar 2, de eerste volledig elektrische premium auto van het merk Polestar, getest in het ElaadNL testlab in Arnhem. Onderzocht is of de elektrische auto probleemloos kon laden op alle soorten publieke laadpalen van Nederland (interoperabiliteit), of de Polestar geschikt is voor Smart Charging, welk effect het laden van de auto heeft op de spanningskwaliteit (PowerQuality) en of het voertuig nog steeds goed laadt als de spanningskwaliteit zelf niet optimaal is. De Polestar 2 kwam goed uit alle tests.

Op het ElaadNL testlab in Arnhem worden elektrische auto’s getest op drie punten: interoperabiliteit, Smart Charging en PowerQuality. Ten eerste wordt getest of de auto probleemloos kan laden bij de verschillende laadpunten die in Nederland te vinden zijn. ElaadNL gebruikt hiervoor haar uitgebreide proeftuin, waar laadpalen van alle soorten en merken te vinden zijn. Ten tweede wordt onderzocht hoe  het laadgedrag van de auto is bij verschillende Smart Charging scenario’s waarbij het laden gestuurd wordt. Volgt de auto de signalen goed dat het laden op een lagere of juist hogere snelheid plaats kan vinden of zelfs tijdelijk uitgesteld wordt? Ten slotte wordt onderzocht hoe de auto reageert op veranderingen in het elektriciteitsnet en hoe het net reageert op de auto. Is er een effect op de PowerQuality? De Polestar 2 slaagde met vlag en wimpel voor alle tests.

Polestar 2

Polestar is het onafhankelijke, elektrische performance automerk dat is opgericht door Volvo Cars en Geely Holding. Polestar lanceerde in 2017 de Polestar 1, een op kleine schaal geproduceerde Electric Performance Hybrid met 609 pk, 1.000 Nm en een elektrisch bereik van 124 km (WLTP). In 2019 is de Polestar 2 onthuld, de eerste volledig elektrische premium auto van het merk die in een grote oplage wordt geproduceerd. Deze elektrische performance fastback is onlangs in Nederland geïntroduceerden heeft in zijn eerste productiejaar 300kW, 660 Nm, vierwielaandrijving, een 78 kWh sterke accu en een range van 470 km (WLTP).

Zie ook: https://www.polestar.com/nl/polestar-2/

Over het ElaadNL testlab

Kennis- en innovatiecentrum ElaadNL onderzoekt en test de mogelijkheden voor Smart Charging: elektrische auto’s betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam opladen. ElaadNL is een initiatief van de gezamenlijke Nederlandse netbeheerders en heeft een testlab in Arnhem. We testen op interoperabiliteit, Power Quality en Smart Charging. ElaadNL nodigt andere autofabrikanten van harte uit om ook hun nieuwe modellen elektrische auto’s te komen testen.

Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=KFTY3HeNhF0