17 april 2023

ElaadNL gastheer voor CharIN Testival Europe

Van 18 tot en met 20 april zal ElaadNL gastheer zijn voor het CharIN Testival Europe. Tijdens dit evenement zullen elektrische voertuigen, laadstations, elektrische regeleenheden (ECU’s) en communicatiecontrollers met elkaar getest worden. Producenten vanuit heel Europa nemen hieraan deel om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen door met elkaar te testen en te netwerken.

CharIN is een ledenorganisatie met wereld wijd 300 participanten uit de wereld van OEM en laadinfrastructuur. CharIN zet zich in voor het bevorderen van interoperabiliteit op basis van het Combined Charging System (CCS) als de wereldwijde standaard voor het opladen van allerlei soorten voertuigen.

Naast het testen zullen er tijdens het evenement door CharIN en ElaadNL lezingen, presentaties en demonstraties worden verzorgd. In 2019 organiseerde ElaadNL ook in samenwerking met CharIN een Testival.

ElaadNL Testevenementen

Het Charin Testival sluit voor ElaadNL goed aan op het evenement van vorige maand. Tijdens Global EV Charging Test – V2X edition van 28 – 30 maart j.l. vond er naast een symposium ook een OCPP Plugfest plaats. Tijdens dat testevenement konden producenten van over de hele wereld de communicatie tussen laadpaal en backoffice met elkaars implementaties testen. Dit evenement trok honderden EV-experts, ontwikkelaars en beleidsmakers naar het testlab in Arnhem.

Voor het komende Testival verwacht ElaadNL wederom een hoge opkomst aan enthousiaste deelnemers met baanbrekende innovaties voor de laadinfrastructuur.

Meer informatie CharIN Testival

Voor meer informatie over dit Testival kunt u de website van CharIN bezoeken.

CharIN Testival