Lopend project

Campus Universiteit Twente

Het living lab op de campus van de Universiteit Twente geeft onbeperkte ruimte voor onderzoekers om nieuwe concepten rondom slim laden, met behulp van lokale zonne-energie en batterijopslag te testen op locatie.

Door de koppeling van theorie en praktijk op één locatie te hebben, is het mogelijk om vooruitstrevende concepten snel te kunnen valideren. De kleinschaligheid maakt deze opstelling ideaal om het systeem te kunnen overzien en te kunnen begrijpen. Echter, deze brengt ook nieuwe uitdagingen met zich mee omdat statistische oplossingen op deze schaal niet werken. Uniek voor deze locatie is het feit dat de Universiteit Twente zijn eigen stroomnet in beheer heeft waardoor alle aspecten die spelen binnen het Gridshield project gronding getest kunnen worden op deze locatie.

Geïnstalleerde laadstations in het Living Lab Campus Universiteit Twente

Op de UT in Enschede realiseerde Mennekes samen met Amperapark een laadpark geïntegreerd in het zonne-concept. Het real-time dynamisch energiemanagement wordt aangestuurd via TCP-IP met een MOD-bus protocol vanuit het Gridshield.