15 mei 2024

Hackathon Jury heef er zin in!

Op donderdag en vrijdag 16 en 17 mei vind de eerste Hackathon Scaling Up EV Charging plaats. ElaadNL is ontzettend blij dat we bij dit evenement enthousiaste studenten en starters samen kunnen brengen met interessante spelers uit de wereld van de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen.

Wij zijn ook bijzonder blij met de juryleden die zich voor dit evenement gaan inzetten.

Jochem Beunderman

Vereniging DOET

Tijdens de scaling up EV Charging hackaton komen vraagstukken aan bod, over de arbeidsmarkt, aansluittermijnen voor laadinfrastructuur en V2G laden, die zeer actueel zijn. De leden van Vereniging DOET (bedrijven actief op het gebied van laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer) ervaren dagelijks de uitdagingen die hiermee gepaard gaan. Dit heeft ook impact op het Nederlandse bedrijfsleven en de samenleving in zijn geheel. Ik kijk er naar uit om als jurylid de resultaten van de hackaton te beoordelen en kennis te maken met de deelnemers!

Richard Hovinga

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW)

De transitie naar elektrisch rijden is in volle gang! We hebben creatieve gebruikersvriendelijke oplossingen nodig voor praktische problemen. De aanleg van nieuwe laadpunten moet snel genoeg meegroeien met de instroom van elektrische voertuigen. Het opladen van je auto moet net zo gemakkelijk en normaal worden als het opladen van je mobiele telefoon. Ik hoop dat de deelnemers aan de hackathon hier een concrete en inspirerende bijdrage aan zullen leveren!

Rik Alkema

BAM

Met deze hackathon kunnen deelnemers laten zien hoe ze snel tot simpele en schaalbare oplossingen kunnen komen om zo een directe impact te maken op de energietransitie. Ik heb er veel zin in om verrast en geïnspireerd te worden!

Leonie Bestebroer

Stedin

Miljoenen auto’s tegelijk opladen is onze ambitie in Nederland, echter in tijden van schaarste aan mensen, middelen en materialen is deze uitdaging heel groot. Elk idee dat bijdraagt om dichter bij deze ambitie te komen, is keihard nodig. Het realiseren van zo’n grote opgave, kun je niet alleen. Deze hackathon is een prachtig voorbeeld hoe we alle krachten en kennis verenigen om te komen tot nieuwe ideeën en oplossingen om het samen waar te kunnen maken. Enerzijds levert het samenwerking en verbinding op in de grote opgave die we hebben te doen. Anderzijds ga ik ervan uit dat deze hackathon mooie oplossingen oplevert om de opgave te versimpelen en te versnellen.