3 mei 2023

Doe mee aan het Nationaal Laadonderzoek 2023

Meedoen aan het Nationaal Laadonderzoek 2023 is niet meer mogelijk. Op 7 september 2023 worden de resultaten gepubliceerd in een webinar. Meld je nu aan voor dit webinar.

Rijd jij elektrisch? Doe dan mee aan het Nationaal Laadonderzoek! Met dit onderzoek brengen we jaarlijks in kaart hoe elektrische rijders (slim) laden, hoe zij dit ervaren en wat beter kan. Met deze informatie kunnen we elektrische rijders nog beter ondersteunen.

Dit jaar zijn we bijvoorbeeld benieuwd wat je vindt van de laadtarieven en prijstransparantie. Ook willen we graag weten of je gebruik maakt van bidirectioneel laden (laden in twee richtingen). Heb je al eerder meegedaan aan dit onderzoek? Doe dan vooral weer mee, zodat we op nationale en regionale schaal kunnen zien hoe zaken in het afgelopen jaar zijn veranderd. Invullen van de vragenlijst kan tot en met 31 mei en duurt ongeveer 15 minuten.

Het Nationaal Laadonderzoek 2023 is een initiatief van de Vereniging Elektrische Rijders (VER), ElaadNL (kennis en expertisecentrum) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het onderzoek wordt uitgevoerd door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG).

Over het Laadonderzoek

Het Nationaal Laadonderzoek wordt uitgevoerd sinds 2020. Bekijk op de projectpagina de eerdere edities en publicaties van het onderzoek.